Virág Művek  
 
Ezen az oldalonunkon képet kaphat arról,
hogy cégünk milyen jellegű munkákat végez.
   Edzett üvegek

 
Edzett biztonsági üveg

Edzett biztonsági üveg alkalmazása minden olyan helyzetben javasolt, ahol az üveg esetleges törésekor fenn áll a nagyobb méretű, éles, hegyes, szilánkok okozta - akár komoly - sérülések veszélye. Az edzett üveg törésekor csak apró üvegmorzsalék keletkezik, amely komoly sérülést nem okoz.
A balesetveszély csökkentése mellett nem elhanyagolható, hogy az edzett biztonsági üveg mechanikai tulajdonságai, különösen a hajlító - törő szilárdsága többszörösen jobbak mint az edzetlen üveg hasonló paraméterei. Ez a tény a hosszú idejű alkalmazás biztonságát is nyújtja.
Alkalmazási lehetőségek: közintézmények, sportlétesítmények, nyílászárók, keret nélkül beépített szerkezetek, tetőablakok külső üvege, stb

Ragasztott biztonsági üveg

A ragasztott biztonsági üveg esetleges törését követően az üvegtábla nem hullik szét, mert a köztes lamináló anyag (PVB, EVA fólia, vagy műgyanta) ezt megakadályozza. Éles szilánkok nem keletkeznek, és a törött üvegtábla is a helyén marad megfelelő beépítés esetén, ami a kizuhanás veszélyét kismértékben csökkenti.
A ragasztott biztonsági üveg készülhet edzetlen, és edzett üvegből is. Ez utóbbi esetben az edzett üveg kimagaslóan jó mechanikai tulajdonságai is érvényesülhetnek.
Alkalmazási lehetőségek: tetőablakok belső üvege, padlóvonalnál kezdődő szigetelő üvegezések belső üvegei, edzett laminált üvegként előtetők, járófelületek, lépcsők, korlátok, stb.

Tűzvédő üveg

A tűzvédő üveg speciális alapanyagból készített üvegtermék, mely alapvetően két csoportba sorolható:
G - a tűz továbbterjedését akadályozza meg 30 - 120 percig
F - a tűz és a hő továbbterjedését akadályozza meg 30 - 120 percig

A tűzvédő üvegek alkalmasak speciális technológiával szigetelt üvegegységbe történő összeépítésre is.